Pages

Monday, May 9, 2011

MENGIRA DETIK…SEMESTA TETAP DI HATI..

Ya, sepertimana entry diatas, mengira detik, hari kian pantas berlalu. Sedar tida sedar tinggal seminggu shaja lagi di SEMESTA. Seminggu yang cukup bermakna. Tiada apa yang dapat laharkan melainkan perasaan yang sedih. Sedih ingin meninggalkan anak didik. Anak didik yang selama hamper 4 bulan dibawah jagaan saya, manatang bagaikan minyak yang penuh agar menjadi insan yang berguna kelak. Haih…apalah nasib badan…bertemu berpisah itu adalah pasti. Bilamana perpisahan itu berlaku maka tiada apa yang dapat menghalangnya. Buat pelajar-pelajar saya…anda semua permata hati saya. Sangat bernilai. Banyak yang saya belajar dari anda di SEMESTA. Anak-anak didik yang pastinya akan menggamit kenangan saya diwaktu lalu, memori indah terpahat bersama kalian. Buat BONDA PENGETUA dan guru-guru SEMESTA, anda semua diibaratkan seperti ayah, mama dan abang-abang saya jua. Menegur kesilapan dan memberikan tunjuk ajar kepada saya agar menjadi orang yang disenangi dan dihormati.Tiada apa yang dapat saya tinggalkan, memori bersama terpahat indah. Teringat seni kata lagu sekolah SEMESTA rangkap akhir sekali "Maju jaya sri tapah!!" (like it!!).  Saya akan merindui kalian semua Semua ini akan menggamit memori kelak!! Kalian tetap dihati saya!! 


P/S: bersahaja bila menulis. Saya sekadar mengungkap rasa yang terbuku. Perpisahan yang bakal menjengah tidak lama lagi. Saya akan rindu setiap detik dan saat di SEMESTA. Rindu!!!

AMAR
TAPAH,PERAK.
10/5/2011
SAYARINDUSEMESTA!!


(post diatas tidak ada tajuk, jadi ini post yang ada tajuk yep!! hehe)
Ya, sepertimana entry diatas, mengira detik, hari kian pantas berlalu. Sedar tida sedar tinggal seminggu shaja lagi di SEMESTA. Seminggu yang cukup bermakna. Tiada apa yang dapat laharkan melainkan perasaan yang sedih. Sedih ingin meninggalkan anak didik. Anak didik yang selama hamper 4 bulan dibawah jagaan saya, manatang bagaikan minyak yang penuh agar menjadi insan yang berguna kelak. Haih…apalah nasib badan…bertemu berpisah itu adalah pasti. Bilamana perpisahan itu berlaku maka tiada apa yang dapat menghalangnya. Buat pelajar-pelajar saya…anda semua permata hati saya. Sangat bernilai. Banyak yang saya belajar dari anda di SEMESTA. Anak-anak didik yang pastinya akan menggamit kenangan saya diwaktu lalu, memori indah terpahat bersama kalian. Buat BONDA PENGETUA dan guru-guru SEMESTA, anda semua diibaratkan seperti ayah, mama dan abang-abang saya jua. Menegur kesilapan dan memberikan tunjuk ajar kepada saya agar menjadi orang yang disenangi dan dihormati. Semua ini akan menggamit memori kelak!! Kalian tetap dihati saya!! Mengajar segalanya tentang kehidupan yang pastinya akan memberikan pengajaran kepada nusa!!. Tiada apa yang dapat saya tinggalkan, memori bersama terpahat indah. Teringat seni kata lagu sekolah SEMESTA rangkap akhir sekali "Maju jaya sri tapah!!" (like it!!)  Saya akan merindui kalian semua.

P/S: bersahaja bila menulis. Saya sekadar mengungkap rasa yang terbuku. Perpisahan yang bakal menjengah tidak lama lagi. Saya akan rindu setiap detik dan saat di SEMESTA. Rindu!!!

AMAR
TAPAH,PERAK.
10/5/2011
SAYARINDUSEMESTA!!

Kertas Kerja Penyelidiikan

Sekarang ini sedang sibuk menyediakan soalan soal selidik bagi kajian tentang orang asli, motivasi pelajar dalam  mempelajari matapelajaran geografi  di sekolah menegah ( begitulah bunyinya tajuk kajian saya) kali ini saya mengajak rakan baik saya. Saudara Luqman sebagai penyelidik bersama. Ya seperti biasa, bila mana terlibat dalam dunia penyelidikan ini makanya tidak dapat tidak untuk kembali bergelumang semula dengan analisis dan ayat-ayat kajian yang pastinya akan memukau benak para pembaca. Saya melihat penulisan kali ini akan menjadi lebih seronook kerana saya berdua, ada rakan penyelidik. Kali ini kertas kerja ini akan dibentangkan di Sabah, kata penyelia saya.  Harapan saya juga agar artikel yang telah saya tulis ini akan dapat memberikan ilmu kepada pelajar-pelajar lain yang melakukan penyelidikan. Tiada apa yang ingin dicoretkan lagi, saya undur diri dulu ya!!P/s: nak siapkan soalan soal selidiik. Ada lagi yang tak siap!! HeheAMAR
TAPAH, PERAK
10/5/2011