Pages

Tuesday, December 27, 2011

ALAHAI PERUT!


Tanggal 27.12.2011. Selasa!

Ramai dalam kalangan lelaki khususnya akan menjadi sedikit fobia apabila saiz ‘perut’ yang mula ‘berkembang’ daripada saiz asal setelah berkahwin. Siapa sahaja yang berkahwin secara jelas ‘kemajuan’ akan terserlah. Ada kala bila saya berembang dengan rakan-rakan sekuliah (dahulu) dan sahabat-sabahat yang sudah pun mendirikan rumah tangga, ujar mereka ‘alah biasalah tu, makan ada orang jaga, pagi makan, petang makan, petang nk masuk  malam pun makan,  malam makan, nk masuk tidur pun makan..ibarat kata hidup penuh degan makan lah’ ujar sahabat saya. Saya berdekah ketawa bersama rakan yang lain. Apa pun, secara faktanya adalah begini…

Kebuncitan lelaki ini berlaku apabila cecair daripada isteri yang mengalir masuk melalui zakar semasa hubungan kelamin akan membuatkan perubahan hormon dalaman dan sekaligus akan mudah membuatkan perut menjadi buncit. Faktor itu juga menyebabkan zakar lelaki yang berkahwin akan lebih mengembang dan besar berbanding lelaki bujang.

Namun jika hubungan kelamin tidak dilakukan dalam tempoh yang lama, perut mereka akan kembali kendur dan zakar pula akan mula mengecut. Selalunya berlaku kepada lelaki yang dah bercerai, mereka yang dah lama menduda atau selalu sibuk dengan kerja sampaikan tuntutan nafkah batin diabaikan. Kasihan ‘dia’.

Sumber: Majalah Maskulin edisi Ogos tahun 2009.

 
 Haha jika  Sebelum berkahwin………..keadaan perut sang jejaka ‘mungkin’ begini….
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

.
.
.
.
.
.
..
.
.
Dan selepas mendirikan rumah tangga…perut sang jejaka mungkin berubah dan bertukar menjadi seperti ini…….
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
..
.
.
.
..
.
.
.

Ohh! sendatnya! hahah bagaimana jikalau keadaannya begini buat selama-lamanya?? hahaha

P/S: ini kisanya kalau yang sebelum dan sesudah berkahwin. Tapi kalau yang tak kawen-kawen pun buncit jugak  mcam mana? Hahahaha.


Terbaca fakta tentang 'perut' membuatkan rasa seperti ingin menulis tentang perut. Hahahaha

Anjung Ilmu.
Tg. Malim. Perak.

1 comments:

Rohana said...

Assalamualaikum Cikgu Ammar,
Well, that's an interesting facts, tapi majalah masculine tu ambil fakta2 tu kat mana? Based on solid research? Hehe. Apa yg saya belajar, 'boncit' pd lelaki is due to accumulation of fat (lemak). Atau kita panggil central obesity. Pada orang yg ada central obesity/boncit, hati2 penyakit penyerta yg lain seperti darah tinggi dan kencing manis@DM.

Then, kalau ada cairan dalam abdomen, namanya ascites. Dan itu kondisi yg sgt bahaya. Boleh jd tanda penyakit hati,malnutrisi,peny. Jantung dll.

So, don't blame ur wife if u boncit. Its ur own fault. Hehehe

Sorry pjg lak komen.
Wassalam.
Ana, makassar.