Pages

Friday, July 1, 2011

Kuda Besi. Seperti Bas Lagaknya!

Hehe mungkin entri  ini agak mengarut. Tiada falsafah daripadanya. Ini sekadar perkongsian. Dulu, emak kita selalu pesan, belajar tinggi-tingi boleh beli kereta besar, rumah besar..dan bini pun besar!! Hehe sekadar melawak!  Bila sudah belajar tingi-tingi makanya boleh  bersenang  lenang. Ya ini adalah contoh, bermula dengan kehidupan yang biasa-biasa dan kini bila Allah kurniakan rezeki atas keikhlasan dan amanah berkerja, maka inilah ganjaran yang Allah bagi. Allah itu adil. Beri rezeki bila kita berkerja. Tapi jika malas?? Fikirkan.


Dibawah ini nanti akan nada foto-foto ‘Bas Mini’ kepunyaan Tuan  Dr Mazdi. Hehe foto ini saya snap dengan keizinan dari Tuan empunya Bas mini ini. Mahal harganya, setimpal dengan Gajinya juga lah kan!! Hehe DS 52. Saya juga bercita-cita sebegini. Apa pun, haniskan sarjana dulu! Baru berangan ya! 

P/S : Inilah bas mini yang saya maksudkan sepertimana entri saya sebelum ini. (entri pada 28 jun 2011).

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

 Syukur Dr. Allah bagi rezeki lagi. saya Doakan rezeki makin dilipatgandakan.senyuman kepuasan. Ini untuk anak-anak katanya. keselesaan.  Quality of Life.

Hehe kereta yang besar adalah PERLU bagi keluarga yang sedang berkembang. Kini, Dr Mazdi bakal menimang anak lagi. Rezekinya bertambah. Tambah sorang lagi, akan ada 5 HERO! hebat askar-askarnya!Wajar 'Bas Mini' ini dibeli. Katanya " Untuk anak-anak jer'. Ini juga FALSAFAH!  heheHehehehe ini kereta Penyelia saya. hebat kan??

dan saya? masih lagi dengan kuda besi DAM 9402. heheh seperti dalam foto di bawah
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.


Hehe setakat ini sahaja lah yang saya mampu tika ini. Inilah harta saya. Banyak jasanya.Ada rezeki, mengajar nanti, bolehlah pakai kereta agaknya. Biasa-biasa sudah. Saya cikgu jer (InsyaAllah).


P/s: Bersyukur dengan pemberianNYA. Setiap apa yang diberikan itu ada maknya. Bersederhanalah dalam setiap hal. Beli bila PERLU sahaja. 


Amar
Tanjong Malim.

0 comments: